Tunturi-Lappi

Tunturi-Lapin alue Länsi-Lapissa on tunturikeskittymä, johon kuuluvat Pallas, Olos, Ylläs ja Levi. Alueen kunnista Muonio sijaitsee Suomi-neidon kainalossa, Enontekiö käsivarressa, Kittilä ja Kolari etelämpänä. Tunturi-Lapin tekevät poikkeavaksi siellä edelleen vahvasti elävä saamelainen kulttuuri sekä tutkitusti Euroopan puhtain luonto.

Pallas-Ounas-tunturijonoa pitkin kulkee yksi Suomen suosituimmista merkityistä vaellusreiteistä. Reitin korkeimmalla huipulla Taivaskerolla on sytytetty Helsingin Olympialaisten symbolinen olympiatuli 1952.  Latuja alueella on satoja kilometrejä, järviä ja jokia kalastajille, kelkkareittejä, patikoijille tuntureita sekä Suomen vanhin kansallispuisto.

Tunturi-Lapin sivustolla keskitytään matkailualueen luonnon, kulttuurin ja ihmisten esittelemiseen. Sivuilta löytyvät myös alueen tärkeimmät majoituspaikat, harrastemahdollisuudet ja muut onnistuneen loman vaatimat palvelut. Mikäli haluat lomaltasi muutakin kuin kaupunkikierroksia ja yökerhoja, olet oikealla sivustolla. Tervetuloa seikkailulle Tunturi-Lappiin – mystisyyksien maahan.