I Fjäll-Lappland finns den mest tätbebyggda koncentrationen skidcentrer i Finland. Det finns fyra centrer: Levi, Olos, Pallas och Ylläs. Avståndet mellan dem är 25 – 60 km, vilket betyder att du om du så önskar under en veckas semester kan besöka många av dem.

muonioolos_200 OLOS är det minsta och hemtrevligaste skidcentret. Höjddifferensen är över tvåhundra meter och de längsta pisterna en och en halv kilometer. Med tanke på sitt läge ligger Olos på den bästa platsen av alla skidcentrer – mitt i Fjäll-Lappland. Från Olos är avståndet det kortaste till andra skidcentrer och regionens naturområden.

Lapland Hotels
99300 Muonio


 pallas_hotelli_200 PALLAS är det mest genuina och traditionella fjället för utförsåkning och ett verkligt paradis för den som njuter av livet. Speciellt telemarkåkarna värdesätter centret högt. Höjddifferenserna på pisterna i Pallasområdet är 340 meter och det finns nio pister av vilka den längsta är 2400 meter.

Lapland Hotels
99300 Muonio


LEVI satsar förutom på utförsåkning även på nattliv och hålligång kultur. Därför är Levi speciellt populär bland företag och unga. Höjddifferenserna i Leviområdet år 325 meter och det finns 45 pister av vilka den längsta är 2500 meter.

www.levi.fi


YLLÄS är det största pistcentret och satsar allt på frisksportare. Höjddifferenserna i Ylläsområdet år 463 meter och det finns 61 pister av vilka den längsta är över 3000 meter.

www.yllas.fi