Blåa hägrande fjäll

Fjäll-Lapland

Fjäll-Lappland området i västra Lappland är ett område som består av Pallas-, Olos-, Ylläs- och Levifjällen. Av kommunerna i området ligger Muonio i den så kallade finska armens armhåla och Enontekis i själva armen och Kittilä och Kolari litet längre söderut. Det som urskiljer Fjäll-Lappland från andra områden är den starka samiska kulturen som fortfarande finns där samt att området enligt undersökningarna har den renaste naturen i Europa.

Längs Pallas-Ounas fjällkedjan går en av de populäraste utmärkta vandringslederna i Finland. På ledens högsta punkt, Taivaskero, tändes den symboliska olympiska elden för Helsingforsolympiaden 1952. I området finns hundratals kilometer skidspår, insjöar och älvar för fiskare, skoterleder, fjäll för vandrare samt Finlands äldsta nationalpark.

På Fjäll-Lapplands sajt koncentrerar man sig på att presentera turistområdets natur, kultur och människor. På sidorna hittar du även de viktigaste logiplatserna, aktiviteterna och annan service som krävs för en lyckad semester. Om du av din semester önskar annat än stadsturer och nattklubbar har du kommit till den rätta sajten. Välkommen på äventyr till mystikernas värld i Fjäll-Lappland.