Pallas-Yllästunturin kansallispuisto Luontoon.fi-palvelussaMetsähallituksen luontopalvelut on uudistanut Luontoon.fi-verkkopalvelunsa. Retkeilysivusto kertoo nyt entistä selkeämmin Suomen kansallispuistojen ja muiden luontomme huippukohteiden omaleimaisuudesta ja harrastusmahdollisuuksista.

Luontoon.fi-palvelu esittelee nyt yli 300 retkikohdetta. Palvelu on myös aiempaa paremmin käytettävissä mobiililaitteilla. Luontoon.fi:n suosio on kasvanut sen koko kymmenvuotisen olemassaolon ajan, ja palvelussa käy jo yli miljoona erillistä kävijää vuodessa.

Luontoon.fi-palvelussa on kattavat tiedot kaikista Suomen kansallispuistoista ja muista valtion maiden luonnonsuojelu-, erämaa- ja retkeilyalueista, vaellusreiteistä, historiakohteista sekä luontokeskuksista. Palvelussa on myös runsaasti tietoa luontoretkeilystä, harrastusmahdollisuuksista, vapaaehtoistoiminnasta sekä luonnossa liikkumisen hyvinvointivaikutuksista. Retkikohteita ja tekemistä löytyy helposti niin aloittelijoille kuin konkareille.

Uudessa Luontoon.fi:ssä on kiinnitetty huomiota erityisesti kansallispuistojen esittelyyn. Näin luontoretkeä suunnittelevan on helppo selvittää, mihin kansallispuistoon hänen kannattaa suunnata, mitä niissä kannattaa tehdä ja mitä palveluja alueilla on.

”Olemme kehittäneet Luontoon.fi-palvelun elämyksellisyyttä, kiteyttäneet kohde-esittelyjä ja madaltaneet näin kynnystä lähteä luontoon. Luontoon.fi auttaa suuntamaan sopivaan retkikohteeseen, halusipa patikoida Suomen vanhimmalla vaellusreitillä tai ihastella lampaita perinteikkäissä Suomi-filmin maisemissa. Eri luontoliikuntalajien, kuten melonnan ja lumikenkäilyn, harrastajille on tarjolla käteviä kohdevinkkilistoja parhaista harrastuspaikoista”, sanoo Luontoon.fi-palvelun päätoimittaja Katariina Hopponen Metsähallituksen luontopalveluista.