Lapponia-hiihto (kuva: Pauli Hänninen)Kari Varis varmisti perjantaina Karra Huikosen maalissa kuudennen kiinnityksensä Lapponia-hiihdon kokonaiskilvan voittoon. Varis ja Mikko Koutaniemi saapuivat maalialueelle rinta rinnan, mutta Varis hoiti homman kotiin kurottautumalla kohti maaliviivaa. Varis sai ajan 3.43.56 ja Koutaniemi kaksi sekunnin kymmenystä heikomman. Kolmanneksi Karra Huikosen kahdeksaltakympiltä kotiutui Ristomatti Hakola, ja Kolström Ski Forcen tunnuksin hiihtänyt kärkikolmikko oli sama myös viikon kokonaiskilpailussa.

Varis jäi sekä maanantain Keimiön Kiekeröllä että keskiviikon Himmelriikin Hiihdossa toiseksi sekunnin kymmenesosan erolla voittajaan, mutta johti kilpailua yhteispisteissä jo ennen finaalimatkaa. Kiekerön voiton vei Mikko Koutaniemi ajalla 2.36.57 ja Himmelriikin Ristomatti Hakola ajalla 2.10.50. .

Naisten sarjassa sekä Kiekerön että Himmelriikin voittanut Sini Alusniemi tyytyi varmistelemaan ja hiihteli Karra Huikosta yhtä matkaa aiempien päivien kakkosen Mari Laukkasen kanssa. Laukkanen riuhtaisi lopuksi itsenä Huikosen voittoon ajalla 4.08.11 ja jätti Alusniemen 26 sekunnin päähän. Alusniemi voitti kokonaiskilvan kuitenkin yli 8 minuutilla. Heli Heiskanen oli sekä Huikosen että kokonaiskilvan kolmonen.

Kaikki puolikkaat matkat ja saman tien kokonaiskisan vei miesten sarjassa Muonion Ski Collegen Akseli Vuorinen. Naisten sarjassa puoli-Huikosen hiihti nopeimmin Sari Seipäjärvi. Puolikkaan Kiekerön voitti Katri Leskelä ja puolikkaan Himmelriikn Milja Halttunen.

Päätöspäivänä ladulle lähti vajaat 380 hiihtäjää. Himmelriikin sujutteli lähes 450 hiihtäjää. Kiekeröllä sivakoijia oli jonkin verran Himmelriikiä vähemmän.

Lapponia-hiihtojen tulokset löytyvät täältä (valitse ensin vuosi ja sitten kilpailu).