KALASTUS

Tunturi-Lapin pitkissä joissa ja lukuisissa pienissä järvissä kalastaminen on useille kalastajille lähes intohimo. Pienellä alueelta löytyy tunturikeroja, puroja, pitkiä jokia ja satoja järviä. Lappiin pitää palata vuosi toisen perään uuden saaliin perään. Järvien yleisimmät kalat ovat perinteisesti hauki, siika, muikku, ahven, made ja kiiski. Joista sen sijaan voi nostaa myös arvokalaa, kuten villilohta, meritaimenta ja harjusta.

Kalastajalla täytyy olla asianmukaiset kalastusluvat, minkä lisäksi hänen täytyy noudattaa kunkin alueen kalastusrajoituksia ja muistaa lajikohtaiset alamitat. Tietoa Muonion kalavesistä ja niihin tarvittavista luvista löytyy Muonion InfoGIS-kartalta.

Tietoa Muonion kalavesistä ja niihin tarvittavista luvista on koottu myös Muonio, kalastajan paratiisi -vihkoseen. Sitä on saatavana Muonion matkailuinfosta Kielasta sekä paikallisista yrityksistä. Voit myös tallentaa esitteen pdf-version itsellesi.

Matkailijalle helppo tapa tutustua kalastukseen on Kangosjärven osakaskunnan ylläpitämä virkistyskalastuskohde Pieni Harjujärvi, jossa voi kalastaa päiväluvalla.

Lisätietoa luvista ja myös itse lupia saa muun muassa täältä:

KALASTUSPALVELUT

Harriniva


Harrinivantie 35
99300 MUONIO
+358 (0)400 155 100
Lähetä sähköpostia
Siirry yrityksen sivuille

Huskysafarit

Kalastusretket Suomen ja Ruotsin järville.

Keimiön Koukkaus

Jari Rossi
Keimiöniemi
99300 MUONIO
+358 (0)16 538 569
+358 (0)400 250 549
Lähetä sähköpostia
Siirry yrityksen sivuille

Jerisjärven Shamaani

Opastetut kalastusretket, nuotanveto.

Lomamaja Pekonen


Paula Pekonen
Lahenrannantie 10
99300 MUONIO
+358 (0)40 550 8436
Lähetä sähköpostia
Siirry yrityksen sivuille

Lomamaja Pekonen

Melontaretket, eräruokakurssit, kalastus.

Särkijärven Majat


Särkijärventie 40
99300 MUONIO
+358 (0)400 905 863
Lähetä sähköpostia
Siirry yrityksen sivuille

Kalastusluvat, veneiden ja kanoottien vuokraus, opastetut kalastusretket ja jokivaellukset sekä talvella pilkkiretket. Talvella vuokrattavana pilkkisettejä (pilkki, kaira, porontalja ja potkukelkka).

Ways of the Wild


Mikael Heikkilä
+358 (0)45 805 1402
Lähetä sähköpostia
Siirry yrityksen sivuille

Onko sinulla halu lähteä halkomaan Pohjolan erämaita jalan tai kanootilla, tutkimaan puhtaita ja vapaita kalavesiä tai vain tuulettumaan avaran tunturin laitamille keväisille hangille? Jos olet vailla jotain ulkoilmakokemusta, niin ota yhteyttä!

Wildfish Guiding


Heikki Pöyskö
+358 (0)50 910 1809
Lähetä sähköpostia
Siirry yrityksen sivuille

Ice fishing Lapland

Opaspalvelut kesäisin (esim. lohen tai harjuksen soutukalastus) ja talvisin (esim. 3 tunnin pilkkiretki tai 1 päivän raudun pilkkiretki), räätälöidyt kalastusretket, lohiveneiden, kalastusvälineiden ja telttojen vuokraus. Avustan myös mökkimajoituksen järjestämisessä.

METSÄSTYS

Metsästyksestä on tullut suosittu harrastus, jossa saaliin saaminen ei ole enää pääasia. Tunturi-Lapin alueella voi metsästää vaihtelevissa ja henkeäsalpaavissa maisemissa, joita ei löydy muualta.Tunturi-Lapissa on laajoja Metsähallituksen ylläpitämiä metsästysalueita. Muistathan tarkistaa metsästysajat ennen metsälle lähtöä.