LINTUBONGAUS

Lapissa paras ajankohta lintuharrastukselle on alkukesä. Tuolloin linnut ovat aktiivisimmillaan ja turistit sekä sääsket passiivisimmillaan.

Tunturi-Lappi on useille lintulajeille niiden esiintymisalueen pohjoisin osa. Alueen yleisimpiä lintuja ovat niittykirvinen, uunilintu, lapintiainen, kuukkeli ja kivitasku. Alueella voi tavata myös useita petolintuja: esimerkiksi Suomessa erittäin harvinaista, petolinnuista jalointa, tunturihaukkaa. Lapissa on myös Suomen suurin kotkakanta. Erikoisuutena löytyy myös virtavästäräkki. Lapin maakuntalintu on sinirinta.

Muoniossa parhaita lintujen tarkkailupaikkoja ovat Muonionjärven lintutornit kirkonkylän keskustassa Puthaanrannalla ja järven pohjoispäässä Rukomasaaressa sekä Kätkäsuvannon uusi lintutorni. Kätkäsuvannon ja Puthaanrannan tornien lähelle pääsee helposti vaikka autolla, mutta Rukomasaareen on mentävä veneellä. Tunturi-Lapin muita lintujen tarkkailupaikkoja ovat Enontekiöllä sijaitsevat Yrjö Kokko –lintutorni, Pippovuoman ja Sotkajärven lintutornit sekä vaellusreitit Hetta–Pallas ja Pallas–Ylläs.

Keskitä
Hae ajo-ohjeet