Palvelulupaus

Tervetuloa Muonion keskiyönaurinkoon!

Järvet ja taivas kilpailevat sinisyydestä – tunturit ja niityt vihreydestä. Lehtien ja ruohon keskeltä kukkien räiskyvän kirkkaat värit huutavat huomiota. Ilam on täynnä ääniä. Yöttömät yöt valvottavat ja innostavat luonnon tekemään kasvutyötään vuorokauden ympäri. Kuka olisi uskonut, että mustimman kaamoksen jälkeen maailma on näin pian kukkeimmillaan?

Suomea markkinoidaan usein yöttömän yön avulla. Tosiasiassa tätä elämystä ei voi kokea missään päin Suomea niin hyvin kuin aivan pohjoisimmassa Lapissa. Loistava tapa tutkia yötöntä yötä on tehdä melontaretki kanootilla ja antautua välillä vaikkapa pienen kosken vietäväksi. Isompiin koskiin halajavat voivat myös osallistua ohjelmapalveluyritysten järjestämiin koskenlaskuretkiin.

Tunturi-Lapin pitkissä joissa ja lukuisissa pienissä järvissä sekä kirkkaissa tunturipuroissa kalastaminen on useille kalastajille lähes intohimo. Pieneltä alueelta löytyy hyvin erilaisia kalavesiä, ja Lappiin pitää palata vuosi toisensa perään uuden saaliin toivossa. Järvien yleisimmät kalalajit ovat perinteisesti siika, järvitaimen, hauki, muikku, ahven ja made. Joista voi nostaa myös villilohta, taimenta ja harjusta sekä tunturijoista rautua.